Smagen af kakao er en af de mest elskede i verden. Hvad enten det er i form af en plade chokolade, er i en kage, i is, eller du får det varmt i en krus.
Kakao er bedst nydt, når du virkelig giver dig selv lov til at nyde den. Glem, at din mad eller drikke med kakao, måske, er for sød og for fed. Bare slap af. Giv dig selv tid. Prøv bare at være til stede med det. Duft det. Virkelig smag det. Mærk hvilken effekt det har på din krop og dit sind. Hvis du kan slippe dine tanker, kan du måske mærke, at kakao er åbner dit hjerte.
Men udover fred og tilstedeværelse, er der også andre faktorer, der spiller ind, for at du i sandhed kan nyde din kakao.
Vid hvor din kakao kommer fra
Det er vigtigt at vide, hvor din kakao kommer fra. Kakao bliver især dyrket i lande i Sydamerika og Afrika. Livet for kakaobønnerne er meget forskelligt, alt efter om du betaler en retfærdig pris for deres arbejde og råvarer, eller ikke gør.
At være social ansvarlig, når vi handler, spiser og forbruger, er det mindste vi kan gøre. Det gør en verden til forskel for de enkelte kakaobønner, og det bidrager til en bedre verden generelt.
Så går du hjemme og drømmer om en lækker kop varm kakao eller et stykke mørkt chokolade, eller er du ude og handle og kigger efter kakaopulver, så vælg og køb med hjertet.
Køb økologisk, køb Fair Trade. Den gode samvittighed får faktisk din drik eller din dessert til at smage bedre. En skefuld af en sådan kakaopulver i en kop varm plantemælk, så kan du bare slappe af og nyde.
Få varm kakao nemt og lækkert med kakaopulver
Der er næppe noget, som en varm kop kakao. Særligt på en kold vinterdag, efter at have været ude at gå med hunden, eller ude og lege i sneen. Den varme drik er som at blive omfavnet af et knus indefra. Som om drikken elsker dig, lige så meget som du elsker den. Eller en kold kakaodrik på plantemælk, på en varm dag, der er lækker, tilfredsstillende og energigivende.
Uanset årstid og lyst, så er den nemmeste måde at nye sin kakao på at bruge kakaopulver. Kakaopulver er allerede blandet med sukker, så smagen er tilpas sød. Den kan også allerede være blandet med en form for mælk. Så kan den blandes i kogende vand i stedet for varm plantemælk.
Kakaopulveret kan også være blandet med alt muligt andet spændende, der gør smagen særlig og rigtig lækker. Så kunne den komme til at smage lidt af vanilje, saltkaramel, appelsin, hvid chokolade, skumfidus, eller noget helt andet. Det kan være et helt smagseventyr.
Med en kakaopulver behøver ikke du ikke selv stå og eksperimentere og blande, og bruge tid på det. Du risikerer heller en at forsøget bliver en fiasko. Du køber en økologisk, Fair Trade kakaopulver, du finder ro i den ydre og i den indre verden, og det er sådan, du bedst nyder din kakao.