Går du og overvejer at få lavet din egen blog, så du kan få dyrket din store passion for mad og opskrifter – og tilmed dele din passion med andre?
Er du den, der altid lige giver en opskrift et personligt tvist? Kører du altid efter dine egne opskrifter? Og bliver du altid rost for de retter, du serverer? Eller har du bare en stor interesse for mad og gode råvarer?
Så er det måske nu, du skal til at realisere planen om en blog.
Sådan kommer du godt i gang
Når du skal have en hjemmeside, så er du nødt til finde ud af, hvordan den skal være indrettet. Har du mod på selv at sætte din hjemmeside op, så kan du bare gå i gang. Du kan finde mange gode steder online, hvor du kan få inspiration og hjælp til at gøre det.
Skal du have en ekspert til at gøre det for dig, så må vedkommende selvfølgelig have et honorar. Gør du det selv, koster det ikke noget.
Når først du har fået designet din side med tekst og billeder og så videre, så skal du finde et webhotel som kan hoste siden.
Hosting af hjemmeside – hvad er det?
Et webhotel er en slags platform, hvor du kan ”bo” med din hjemmeside. Sådan et hotel er du nødt til at have, for det er via det, at du i det hele taget kan komme på nettet med din side. Det kan du ikke bare gøre selv. Det firma, der ejer hotellet, er dem, der hoster dig.
Hosting af hjemmeside er sådan set en form for plads til at drive din hjemmeside på nettet. Desuden kan du også få support fra dem, der hoster dig. Denne hosting betaler du for. Der kan være ret stor forskel på, hvad det koster at få sin side hostet. Du kan sammensætte din service, så den passer til dig og din side.
Her må du gøre noget research for at finde en hosting af hjemmeside, som passer så godt som muligt til dit behov. Er der tale om en blog, har du for eksempel ikke brug for en indkøbsvogn. Du kan også til- eller fravælge at have en mailadresse knyttet til din side. Det aftaler du alt sammen med det pågældende hosting-firma.
Når din blog kører
Det kræver noget opstartsarbejde at få sat en hjemmeside op. Når først alt det er gjort, så vil du opleve, at det bare kører. Selvfølgelig skal du lægge nogle indlæg op af og til, men de intervaller styrer du selv.
Så kan du igen koncentrere dig om at nyde at lave mad, nørde med mad og råvarer og dele din store passion med alle dem, der følger dig. Det er nok den situation, du ser frem til at opleve. Det er både hyggeligt og meget inspirerende for dig og for dine følgere.
Det kan være, at du senere udvider din blog til også at omfatte noget mere, eller du får nogle gensidige link-aftaler med nogle relevante samarbejdspartnere. Det må tiden vise.