3 retter du kan lave med gelatine og en røremaskine

budding

Du går sikkert ikke og tænker: ”Åh, jeg kunne godt tænke mig en lækker ret med gelatine”. Og det er helt forståeligt, for det er heller ikke umiddelbart et produkt, der leder tankerne hen på vanddrivende retter. Men det burde det måske, for der findes overraskende mange lækre retter, der indeholder det som et bærende element.

Med dette produkt ved hånden – og så også hjælp fra en god røremaskine – kan du drage inspiration fra disse 3 retter, du kan lave med det samme.

Hvad er gelatine?

Inden du kaster dig ud i at lave disse lækre retter – gerne ved hjælp af en røremaskine – er det lige på sin plads at fastslå, hvad der menes med betegnelsen ”gelatine”. Det er et fortykningsmiddel, man bruger i madretter. Det er er fremstillet af proteiner – for eksempel fra grisehud – og det er en helt almindelig ingrediens i mange sammenhænge. Man bruger det eksempelvis også i vingummi, som på den måde bliver elastisk.

Hvorfor bruge en røremaskine?

En røremaskine er et fantastisk produkt at have stående i dit køkken, da det i høj grad gør tilberedningen af lækre retter lettere. Du kan lade en røremaskine tage sig af det hårde arbejde, og du behøver ikke engang at blive stående i køkkenet og vente på, at den bliver færdig.

Der findes mange forskellige røremaskiner på markedet, og du kan med stor fordel gøre brug af en hjemmeside som https://røremaskine.dk til at finde den helt rette røremaskine til dig.

Ret 1: Citronfromage uden fløde

Citronfromage er en undervurderet dessert, der både er blød og forfriskende. Du opnår de bedste resultater, hvis du bruger revet citronskal og friskpresset citronsaft fra økologiske citroner. Du behøver dog ikke at anvende fløde, da du kan gøre brug af gelatine – denne gang i form af husblas – i stedet.

Du følger langt hen ad vejen den klassiske opskrift, når det kommer til citronfromage. Du skal dog starte med at lægge 6 blade husblas i koldt vand i mindst 10 minutter. Når du har tilberedt både citron, æg og hvad der normalt skal gøres ved citronfromage, skal du klemme husblassen for vand og smelte den i citronsaften under omrøring.

Ret 2: Panna Cotta

Med gelatine er det heller ingen sag at lave din egen omgang Panna Cotta. Her skal du igen starte med at lægge husblas i blød i koldt vand, inden du går i gang med resten af tilberedningen. Når du har varmet fløde, sukker og vaniljesukker op til kogepunktet og ladet det køle af igen, skal gelatinen klemmes for vand og bagefter røres i den varme væske, indtil alt husblas er opløst.

Når du skal lave hindbærgelé til din Panna Cotta, kan du også anvende gelatine. Fremgangsmåden er stort set den samme. Forskellen er bare, at her er det hindbærsaft, du skal varme op til kogepunktet, hvorefter det blandes med gelatine.

Ret 3: Vaniljebudding

Som den sidste ret kan der nævnes den klassiske vaniljebudding. Når du har lavet en creme af mælk, sukker, vanilje og æggeblommer, skal den udblødte gelatine tilsættes cremen. Til sidst en let pisket fløde vendes i den afkølede creme, og voila; en frisk omgang vaniljebudding er klar til servering!

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk